Samen succesvol ondernemen

Volgens Uitzendbureau Oost Nederland start een succesvolle samenwerking met een persoonlijke benadering. Het doel van de samenwerking is het zo goed mogelijk invullen van uw wensen op het gebied van personeel. Zowel voor korte als lange duurperioden is Oost Nederland in staat om goede, passende uitkomsten te bieden. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw behoeften heeft Oost Nederland zich ontwikkeld als dé specialist in uitzenden, detachering of payrolling.

Persoonlijke kennismaking en inventarisatie
Om de diensten van Oost Nederland nauw aan te laten aansluiten bij uw behoeften is een persoonlijke kennismaking en inventarisatie van groot belang. Uitzendbureau Oost Nederland bezoekt zo nodig uw bedrijf om een gedegen beeld te krijgen en van daaruit een geprek te voeren over uw behoeften. Tijdens dit eerste gesprek kijkt u samen met een medewerker van Oost Nederland naar de specifieke behoeften en passende oplossingsmogelijkheden. Uit ervaring weet Oost Nederland dat er bij ondernemers een grote behoefte is om flexibel met kosten om te kunnen gaan. Personeelskosten spelen hierbij een grote rol. Oost Nederland laat u graag kennis maken met de mogelijkheden die er voor u en uw bedrijf zijn.

ABU voorwaarden
Uitzendbureau Oost Nederland werkt volgens de algemene voorwaarden van de ABU. (Algemene Bond Uitzendondernemingen) Deze kunt u hieronder downloaden.

Mogelijkheden

Uitzenden

Uitzenden is de meest flexibele vorm van arbeidsbemiddeling. Of het nu gaat om een week, een jaar of de duur van een project. U zet mensen puur in wanneer u ze nodig heeft. U weet als ondernemer; ieder bedrijf dat concurrerend wil blijven moet zich steeds flexibeler organiseren. Dat is geen luxe maar een noodzaak. Bij het flexibel organiseren van het personeelsbestand draait het om de juiste balans tussen vast en tijdelijk personeel, het zo efficiënt mogelijk inzetten van werknemers en het vermijden van over- en onderbezetting. Bent u flexibel georganiseerd dan: * Kunt u sneller en efficiënter reageren op pieken en dalen in de werkdruk  * Maakt u uw personeelskosten meer flexibel  * Verlaagt u uw arbeidsrechtelijke risico’s  * Verhoogt u uw concurrentiepositie. Waarom is uitzenden interessant? Uitzendkrachten zijn bij uitstek geschikt om pieken op te vangen of een ‘gat’ te dichten. Bijvoorbeeld omdat er tijdelijk meer werk is of omdat een vaste medewerker ziek is of met zwangerschapsverlof gaat. Een andere reden om met een uitzendkracht te werken kan zijn dat u eerst ervaring met iemand wilt opdoen voordat u hem of haar een contract aanbiedt. Daarnaast kunt u met een structurele flexibele schil van medewerkers uw concurrentiepositie sterk verbeteren én uw ambities beter waarmaken. Wij selecteren voor u de beste kandidaat! Er vindt een uitgebreide voorselectie plaats zodat u verzekerd bent van de beste kandidaat. Uitzendbureau Oost Nederland checkt de referenties en neemt eventueel testen af. Is de ideale kandidaat gevonden? Dan krijgt deze een grondige instructie voordat hij of zij bij u aan de slag gaat. Hierdoor zijn de geselecteerde uitzendkrachten gemotiveerd en weten ze precies wat er van hen verwacht wordt.  Uitzendbureau Oost Nederland staat voor: * Deskundig advies * Een grote kennis van de lokale arbeidsmarkt * Goed geselecteerde gemotiveerde uitzendkrachten * Meer dan 20 jaar ervaring.

Detacheren

Detacheren betekent zekerheid en continuïteit voor u als werkgever. Detachering wil zeggen dat Uitzendbureau Oost Nederland de kandidaat / werknemer werft, selecteert en deze dan zelf in dienst neemt.  U kunt tijdelijk of gedurende een project gebruik maken van deze medewerkers. Oost Nederland heeft twee vormen van detachering. Want uiteindelijk vraagt elke situatie om de juiste oplossing. Project-detachering: Met Project-detachering haalt u de juiste mensen en kennis in huis om uw project tot een goed einde te brengen. U geeft aan wat er moet gebeuren, Oost Nederland werft speciaal voor u de projectmedewerkers, neemt ze in dienst en zorgt dat ze bij u aan de slag gaan tot dat het project is afgerond of voor een bepaalde vooraf afgesproken periode. Contract-detachering: Met contract-detachering bent u verzekerd van een detacheringskracht die snel inzetbaar is,  veel ervaring heeft, die houdt van uitdagingen en direct productief is. U kunt iemand uit de detacheringspool inhuren voor een project of voor langere tijd flexibel inlenen.

De voordelen: Het grootste voordeel van detacheren is dat u de mensen maar tijdelijk aan u bindt. Als de economie in elkaar zakt of er is financieel wat minder ruimte, dan hoeft u geen mensen te ontslaan. Ook is het goed voor uw bedrijf om regelmatig nieuwe mensen in uw onderneming te hebben. Zij komen weer met nieuwe ideeën en sporen de oude kern aan. Een mix van mensen die al langere tijd bij u werkt en nieuwe mensen is ideaal. Daarnaast zijn er nog andere voordelen: * Maatwerk; elk project vraagt om een andere oplossing.  * Snel de beste mensen op de gewenste plek. * Geen risico’s en zorgen. Oost Nederland neemt de werkgeversrol in. * Continuïteit en zekerheid; “uw medewerker” is in dienst bij Oost Nederland. * Geen arbeidsrechtelijk risico

Redenen voor detachering De meest voorkomende redenen van ondernemers om mensen te detacheren zijn: * Ziektevervanging * Speciale projecten * Zwangerschapsverlof * Een verlengde proeftijd * Extra ondersteuning tijdens drukte

Payrolling

Payroll is voor werkgevers meer vrijheid en minder verplichtingen. Als werkgever haalt u met payrolling van Oost Nederland gemak, flexibiliteit en service in huis. De kern: Oost Nederland neemt de verloning van uw medewerkers over, inclusief alle verantwoordelijkheden en risico’s. Dat betekent voor u dus meer vrijheid en minder verplichtingen. Met payrolling van Oost Nederland verandert er op de werkvloer niets. U blijft verantwoordelijk voor de werving en de inhoudelijke aansturing van uw medewerkers. Uw voordeel zit aan de achterkant; Oost Nederland betaalt nettoloon, premies en belastingen, verstrekt loonstroken en verwerkt ziek- en herstelmeldingen. U bent ook vrij van de doorbetalingsplicht bij ziekte, ketenaansprakelijkheid en vorderingen. Minder risico’s en rompslomp  Payrolling is interessant voor iedere ondernemer die met personeel werkt. U geeft veel rompslomp rondom werkgeverschap uit handen en u kunt groeien zonder de risico’s dat het werkgeverschap met zich meebrengt. Minder arbeidsrechtelijke risico’s Omdat Oost Nederland uw medewerkers in dienst neemt en daarmee juridisch werkgever wordt, loopt uzelf geen arbeidsrechtelijke risico’s. Zo heeft u geen doorbetalingsplicht bij ziekte en bent u gevrijwaard voor ketenaansprakelijkheid en navorderingen. Binnen no-time aan de slag  Uw huidige werknemers in dienst houden en nieuwe werknemers via Oost Nederland? Of al uw werknemers in juridisch werkgeverschap overdragen aan Oost Nederland? Het is zonder veel inspanningen van uw kant met een paar handelingen geregeld. Flexibel omgaan met uw personeel Oost Nederland hanteert geen opzegtermijn of minimale afname van uren. U kunt payroll zelfs al inzetten voor slechts één medewerker of één opdracht. Payroll Brancheorganisaties Het is belangrijk dat een Payrollonderneming naast een aansluiting bij 1 van de 3 branche organisaties, te weten VPO (Vereniging Payroll Ondernemingen), Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) of Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen,  ook beschikt over een NEN-4400 verklaring van de Stichting Normering Arbeid. Oost Nederland hanteerd de ABU CAO, deze is ook te downloaden op onze site. Deze CAO biedt veel voordelen. Daarnaast heeft Oost Nederland alle benodigde certificaten in huis waaronder de NEN-4400 certificering.  Betrokken personeel Als u kiest voor de payroll-services van Oost Nederland, dan werft, selecteert en begeleidt u zelf uw medewerkers. Zo houdt u uw personeel betrokken bij uw bedrijf. Voordelen voor uw medewerkers Ook uw medewerkers profiteren van een samenwerking met Oost Nederland. Zo zijn ze automatisch verzekerd voor WW, ZW en WIA. Ook kunnen zij gebruikmaken van collectiviteitskortingen op verzekeringen (ook ziektekosten).